Vakantie met
hond in de camper

Op vakantie met de camper, dat is pure vrijheid. Sensationele landschappen, schilderachtige wegen en paradijselijke uitzichten. Kortom: de roadtrip met de camper is de mooiste tijd van het jaar. Wat er nog ontbreekt om het geluk compleet te maken, is je trouwste begeleider, je hond. Het grote voordeel van de camper: je kunt je viervoeter heel eenvoudig meenemen. Camper met hond? Dat is helemaal geen slecht idee, vooropgesteld dat je hond van rijden houdt.

 

Zonder het urenlange alleen-zijn in de transportruimte van het vliegtuig is de vakantie met hond in de camper eigenlijk heel ongecompliceerd en veel relaxter dan een hotelvakantie met je harige vriend. Onderweg vind je hondenstranden, hondvriendelijke campings en een heleboel speelkameraadjes. Waar je van tevoren aan moet denken en welke camper geschikt is voor honden, vertellen wij je. Heb je besloten met je hond op vakantie te gaan, dan kun je hier een geschikte camper huren.

 

husky in auto

 

Voorbereidingen voor de reis met hond in de camper

Om goed voorbereid aan de reis met je huisdier te beginnen, zul je van tevoren een paar dingen moeten regelen. Dat begint bij de hond zelf. Voor EU-landen moet je je houden aan enkele invoerbepalingen. Zo mogen er tussen het oversteken van de grens en de inenting tegen rabiës niet minder dan drie weken liggen. Bij reizen in het buitenland is een microchip verplicht en heb je een EU-huisdierenpaspoort nodig.

 

Om overal op voorbereid te zijn, moet je ook de reisapotheek voor je hond inpakken. Verder heb je een etens- en drinkbak nodig, voldoende voer, snoepjes, speelgoed, een hondendeken of mand, de riem en de halsband. Oude handdoeken om een natte vacht en poten af te drogen zijn handig, net als poepzakjes, een hondenborstel, bescherming tegen teken en afhankelijk van het land van bestemming eventueel een muilkorf meenemen.

 

vakantie met hond, surfbord

 

Naast de inentingen en de gezondheid van je hond speelt de veiligheid bij het reizen met je huisdier een grote rol. Veel mensen nemen hun huisdieren gewoon onbeschermd in de camper mee, maar je moet je realiseren dat je daarmee niet alleen de gezondheid van je hond in gevaar brengt, maar ook die van andere mensen. Volgens de verkeersregels ben je zelfs verplicht je huisdier zodanig te zekeren dat hij bij een plotselinge remactie niemand in gevaar brengt. Om je hond vast te zetten zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een autobench of een autogordel voor honden gebruiken. Het voordeel van een autogordel is dat je hond niet ingeklemd in een hoekje weggestopt zit, maar bij jou in de buurt is en overal bij kan zijn.

Voor de rit moet je dus controleren of je camper al over een veiligheidssysteem voor ze beschikt of dat je nog moet zorgen voor een bench of gordel. Tijdens de rit moet je hond altijd voldoende water hebben en genoeg pauzes en wandelingetjes krijgen. Uiterlijk om de twee uur is het tijd je hond even de poten te laten strekken.

 

hond, deken, inenten

 

Bij de keuze van je campings moet je erop letten dat je hondvriendelijke campings selecteert, die voldoende uitloopmogelijkheden en extra pluspunten zoals hondenspeelplaatsen of hondenzwemplekken aan het water hebben.

 

Welke camper met hond?

De planning is gemaakt, de harige vriend is klaar voor de grote reis, nu alleen nog de juiste camper. Niet alle camperverhuurders zien honden graag komen, want bij de combinatie campervakantie met hond denken verhuurders vooral aan de haren die ze verliezen, natte poten en een vuile vacht. Maar gelukkig zijn er bij PaulCamper genoeg eigenaars die hun camper niet alleen graag aan hondenliefhebbers verhuren, maar zich bovendien met bepaalde kenmerken speciaal op de viervoeters richten.

Het beste: bij PaulCamper kun je via het huisdieren-filter speciaal diervriendelijke campers huren. Daarvoor zet je gewoon een vinkje bij “Huisdieren toegestaan” onder “Overige filters” en dan krijg je de geschikte campers al te zien.

 

Grote keuze aan campers voor honden

Hondvriendelijke campermodellen biedt bijvoorbeeld Dethleff Scheer, die een absolute hondenliefhebber is. Veiligheid, comfort en geschiktheid voor honden staan bij zijn campers op de eerste plaats. Zijn Dexter-bussen zijn Dog-campers, dat wil zeggen dat ze optimaal zijn ingericht voor de reis met hond en bovendien ook voor jou als hondenbezitter alle comfort bieden. Detlef weet hoeveel tijd het kost een camper voor mens en hond in te richten en heeft daarom aan elk detail gedacht. Zo kun je gewoon instappen, je tas en je hond inladen en wegrijden.

 

detlef, paulcamper, hond

 

De campers zijn voorzien van een “Dog Sitter”, een etens- en drinkbak, een hondendeken, een hondenreisapotheek en alles wat er verder nog bij komt kijken. Heel fraai bij de Dexter II is de hondenloopplank voor oudere of, laten we zeggen, gemakzuchtige honden, die zo probleemloos in het voertuig kunnen klimmen. Ook een bolderkar is aanwezig. Om de hond tijdens de rit te beschermen, is in alle drie de campers een hondenautogordel geïnstalleerd. Je kunt de campers van Detlef huren in Niederkrüchten in Nordrhein-Westfalen.

Hier vind je Dethleffs bussenDexterDexter 2 en Dexter 3.

De Dog-Tourer – de camper voor hondenbezitters

Maar er zijn nog meer hondvriendelijke verhuurders die aan het welzijn van de huisdieren denken. De campers van Wolfgang Niessen zijn niet alleen super modern, nieuw en royaal vormgegeven, ze zijn ook speciaal op honden ingesteld. De nodige voorzieningen, zoals een etensbak en dergelijke, zijn aanwezig, bovendien is er voldoende opbergruimte, zodat je ook de extra bagage voor de hond zonder problemen kwijt kunt.

Voor meer informatie en huurmogelijkheden kijk je op Dog-Tourer IDog-Tourer II en Dog-Tourer Dehler.

 

Wolfgang dog tourer

 

Knappis Dogmobil is nog een kandidaat voor het thema Camper met hond. Waltraud heeft zelf twee honden en weet wat deze dieren en hondenbezitters op reis nodig hebben. Vooral bezitters van oude honden of van huisdieren met problemen bij het lopen hebben profijt van Knappis Dogmobil, want deze is achterin voorzien van een dubbele bodem, zodat ook minder mobiele honden probleemloos de camper in komen. De camper wordt verhuurd in Hagen en biedt naast een of twee honden ook plaats aan maximaal vijf tweebeners. Om voldoende ruimte voor je viervoeter en zijn spullen te creëren, is één stoel vervangen door een hondenkast. Zo is er genoeg opbergruimte voor riemen, speelgoed etc.

Alles wat de hond in de camper nodig heeft

De ramen achterin zijn voorzien van roosters, zodat de hond met een geopend raam ook eens wat langer in de camper kan zijn. Tot de uitrusting behoren bovendien een grote loopplank, dubbele treden, etensbakken, hondendekens, dozen voor het voer en een hondenbed. Geen hondenwens blijft onvervuld.

Wil je nog meer keuze voor een camper met hond? Probeer bij je zoektocht eens het filter “Huisdieren toegestaan” uit en ontdek nog meer campers waarbij het geen probleem is je hond mee te nemen.

 

vakantie met hond, auto

 

Met je hond op reis? Natuurlijk!

Camper met hond? Dat is geen enkel probleem. Want gelukkig zijn er genoeg hondenvrienden die hun campers graag beschikbaar stellen voor jouw avontuur met je viervoeter. Met de juiste maatregelen en de juiste camper kun je dan eindelijk vertrekken. Frankrijk, Groot-Brittannië of misschien toch Oostenrijk? Nu hoef je alleen nog maar de juiste bestemming te vinden.

 

Bij PaulCamper vind je hondvriendelijke campers heel eenvoudig met het filter “Huisdieren toegestaan”. Hier kun je een camper huren. Heb je zelf een diervriendelijke camper die je wilt verhuren? Ook dat kan bij PaulCamper: Hier kun je je camper verhuren.

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.